Plnka do kuraťa
Autor receptu: nelajsia
veľmi obľúbená u celej rodiny a priateľov
4 porcie |
45 minút príprava |
60 minút na 160 °C |
Postup
- Pečivo nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom, necháme 20 min. postáť
- Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kúsky pokrájané pečienky, pridáme čierne mleté korenie a podusíme, kým sú pečienky mäkké, soľ pridáme až na konci, inak pečienky nezmäknú.
- Žemle vyžmýkame a po častiach opečieme na masle, dáme do väčšej misy. Pridáme udusené pečienky, sol, solčanku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, žĺtka a sneh z bielkov vmiešame opatrne. Touto zmesou naplníme kurča pod kožou na prsiach, prípadne vnútrajšok kuraťa.