Plnka do kuraťa

Autor receptu: nelajsia

veľmi obľúbená u celej rodiny a priateľov

4
porcie
45 minút
príprava
60 minút
na 160 °C

Postup

  1. Pečivo nakrájame na menšie kúsky a zalejeme mliekom, necháme 20 min. postáť
  2. Na oleji speníme na kocky nakrájanú cibuľku, pridáme na malé kúsky pokrájané pečienky, pridáme čierne mleté korenie a podusíme, kým sú pečienky mäkké, soľ pridáme až na konci, inak pečienky nezmäknú.
  3. Žemle vyžmýkame a po častiach opečieme na masle, dáme do väčšej misy. Pridáme udusené pečienky, sol, solčanku, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, žĺtka a sneh z bielkov vmiešame opatrne. Touto zmesou naplníme kurča pod kožou na prsiach, prípadne vnútrajšok kuraťa.