Plnený chlebík & Sedliacke fondue

Autor receptu: janadelfi

Tento recept vymyslel herec Stanko Dančiak, ktorý ho prezentoval pred 10 rokmi v televízii a v našej rodine má stále veľký úspech... Môžete použiť okrúhly chlieb jeden veľký, alebo každému členovi domácnosti menší - bosniačik - ...

15-20 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Z pecňa chleba odkrojíme vršok, vydlabeme vnútro a zatiaľ odložíme. Slaninu - môže byť hoci aj oravská, alebo dobrá domáca - pokrájame na kostičky a opražíme na oleji do zlatista - nie do chrumkava a necháme vychladnúť. Medzitým si nakrájame papriku, najlepšie 3 farby, červenú, zelenú a žltú tiež na malé kostičky aj syr ako sa dá. Dáme do misky vychladnutú slaninu ( tuk zo slaniny si odložíme), papriku, smotanu, vegetu a všetko spolu premiešame. Tukom zo slaniny vymažeme chlebík z vnútra aj z vonku. Naplníme chlebík zmesou (nie do plna) a položíme na vymastený plech. Vedľa položíme vydlabané kúsky chleba ktoré tiež pokvapkáme tukom zo slaniny a dáme do rúry piecť.
  2. Po upečení sa malé kúsky chlebíka namáčajú do zmesi a papajú..... U nás si naberáme do malých čínskych misiek, ktoré vyjedáme malými kúskami upečeného chlebíka.... Po vychladnutí sa chlebík nakrája a popapá celý....