Plnené šúľance a slivkové knedlíčky

Autor receptu: bimka

Na plnené šúľance som si spomenula pri príprave slivkových knedlíčkov. Plnené šúľance sme chutnali v modrej jedálni kúpeĺov Sliač. Tam boli vynikajúce. Hovorili, že ich plnili medom. Ja som ich naplnila slivkovou marmeládou. No asi ich už budem robiť častejšie, lebo chutili viac, ako slivkové knedlíčky. Je pravda, že pri ich výrobe sa treba pohrať, ale stojí to za to ! Ak by ste to skúsili, tak doporučuejm cesto rozvaľkať, ako na rezance, urobiť pláty a potom len niečo do toho zabaliť a zašúľať

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Odstopkujeme slivky, umyjeme a usušíme.
  2. z múky, zemiačkov a vyjíčka ( s troškou vody podľa potreby ) umiesime cesto
  3. do plátkov z cesta obalíme slivky a urobíme gule
  4. zvyšné cesto rozvaľkáme ako na pláty na rezance a pokladieme tenké prúžky slivkovej marmelády. Zabalíme a varím rovnako ako slivkové gule.