Plnené pečené kurča v celosti (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som nemala inú voľbu, ako toto kura upiecť v celosti, pretože som si to zle výpočítala a nezmestila sa mi už polka kurčaťa do mrazničky..farmár mi doniesol bravčové výrobky, tlačenku, klobásky, obarokovú slaninku a toto som musela veru uprednostniť..ale kurča som naplnila, upiekla a vynikajúci obedík...

4
porcie
20 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Krásne, usmievavé do chrumkava upečené a ešte aj s výbornou plnkou...
  2. kurča som umyla, osušila..osolila zvnútra aj z vonku..posypala čiernym korením..
  3. pripravila som si plnku...kuracie pečienky som pokrájala na tenké pásy..cibuľu som pokrájala na kocky..na 1 lyžici masti som opražila cibuľu a pridala pečienky, ktoré som opražila...trošku osolila...
  4. do misy som pokrájala 2 krajce tmavého chleba.../nemáme radi plnku z rohlíkov/ pridala som opraženú cibuľku s pečienkami, pokrájala som 2 plátky kápie na drobné kocky. petržlenovú vňať,soľ , korenie a 2 celé vajcia som zmiešala..
  5. kurča som naplnila plnkou..
  6. otvor som zatvorila špjdlou...
  7. kurča som vložila do zapekacej misy , podliala malým množstvom vody a dala piecť do vvyhriatej trúby na 200st. kurča sa pieklo 70min.
  8. upečené kurča som pokrájala na menšie porcie...a plnku som vybrala a pokrájala na plátky..k mäsku som podávala dusenú ryžu...oblohou bola dnes strúhaná červená kapusta a mrkva, dochutené citrónovou šťavou a cukrom...ozdobila som tanier kvietkami z mrkvy.. prejem vám dobrú chuť..