Plnené oplátkové dobošky s maslovo-čokoládovým krémom a orieškami

tatranka - fotkatatranka, 29. októbra 2014
Plnené oplátkové dobošky s maslovo-čokoládovým krémom a orieškami
Foto: tatranka

Tento recept už robievala moja babička,mamka a teraz ja.Je to chutný a rýchly koláčik,ktorý zasupluje aký kolvek zákusok.

40 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
250 g
250 g
3 PL
2 PL lúpané
2 PL
1 ks celé
2 ks
100 g
3 štvorčeky
1 PL




Postup

  1. 1

    Recept som nefotila,pretože je to veľmi jednoduchý postup. Vajička vyšľaháme nad parou so 100g cukru do peny. Do teplej masy pridáme kakao a tmavú čokoládu.Dobre vymiešame. Mandle opražíme a tiež lieskové orechy.Po schladení ich pomelieme a pridáme do čokoládovej masy./ No nemusia byť,ak niekto orechy v plnke nechce mať/. Ja robievam aj tak. Maslo vyšľaháme so zbytkom práškového cukru a pridáme letnú,orechovo-čokoládovú hmotu. Dobre našľahať! Postupne natierame oblátky a ukladáme na seba.Ja som mala osem oblátok a krém mi bohate vyšiel. Aj na poslednú oblátku natrieme krém.Tiež potrieme boky a môžeme ich zasypať posekanými orechmi. Bielou aj tmavou čokoládou pokvapeme vrchný plát rezov.Čokoládu,môžeme aj na hrubom strúhadle nastrúhať. Ponatieraný plát,uložíme aspoň na jeden deň do chladu

    Plnené oplátkové dobošky s maslovo-čokoládovým krémom a orieškami - obrázok 1
  2. 2

    Chutný koláčik,na ktorom si pochutíte.

    Plnené oplátkové dobošky s maslovo-čokoládovým krémom a orieškami - obrázok 2

Diskusia k receptu

smejkad
mandle moc nemusim a biela cokolada zas nemusi mna, stale mi prihara,kotuha jedna :-(((
ale toto myslim bude na nasom stole raz :-)
este otazka - ako dlho vydrzi ak by som ho chcela na vianoce?
tatranka
@smejkad na tvoju otázku,ako dlho vydrží ? Pokiaľ ju nezjete hneď po nakrájaní,v chlade,zo dva týždne, v mraze,dlho.
@pusta ďakujem za tvoje ocenenie.
margaretka28
výborná inšpirácia, v tvojom podaní nádherná, na prvý pohľad som myslela, že plnka je karamelová, ale vidím, že čokoládová, páči sa mi to, len mám otázočku, či oblátky nezmäknú a vydržia chrumkavé ?
jozka2
Skoda,ze nemozem,ale je tovunikajuce pre moje krasne vnucatka.5*****
babkamt
ja mám trochu iný recept. Ten tvoj si ukladám, máš ich parádne.
jarunka
Toto sme tiez robievali, su vynikajuce, hlavne ked su cerstvu oblatky a dobre suroviny
rennatte
vo svojom este rukou pisanom receptariku mam tento recept, ale uz som nan aj zabudla, predbehli ho grilazky, no mala by som sa k nemu vratit,,,dala si mi inspiraciu a pre istotu ----> KK
nika8
Velka vdaka za recept, urcite vyskusam. Ukladam do KK ;)
tinca
@tatranka Marti obdoba grilážiek, ale tvoje sú vysoké, vyzerajú úžasne, no foto super, hlavne to pod receptom:)
luss44
parádne sú, čokoládovo-oriešková chuť, to je moje :) ukladám do kolónky Vianočné pečenie.
medulienka122
Martuška, ďakujem za recept, je pekne odfotený aj postup je aj pre mňa zrozumiteľný :), už je v kk, máš 5*****
evia
a netreba tie pláty na pár hodín zaťažiť a až potom položiť posledný?
tatranka
@evia ,nie netreba pláty zaťažiť.Oni tým,že sa masa šľahala vo vodnom kúpeli,veľmi dobre poja pláty k sebe.Len čo je dôležité,aby sa koáčik nechal poriadne schladiť.
sracz
... tak toto ja naozaj musím (smiem a môžem); dúfam len, že "splaším" oblátky a potom urobím, ako prekvapenie, tatranky od @tatranky a opäť, napriek bielej hlave budem sladký junáčik! Obdivujem Tvoj krásny kompletne perfektný rcp a ukladám ho pod hviezdnaté nebíčko!
aleana
Takéto sladkosti sú moja srdcovka :-) určite vyskúšam.
havino
ja ich tiež urobím určite, veľmi sa mi páčia, krásne foto, ako vždy
eviana
@tatranka , krásne dobošky, super vymyslené, s čokoládkou, mandľami a orieškami to musí byť veľká lakocinka... určite vyskúšam a už teraz viem, že sa u nás dlho neohrejú ;) Ďakujem za krásnu sladučkú inšpiráciu ***** :)
ywett
tieto robievala aj moja mamina, ale bez orechov, sú moje obľúbené :-) Martuška, úvodné foto je krásne ako všetky od teba, pripravené s láskou
motyka
Dnes som ich urobila. Aj keď chudobnejšie, len s obyčajnými orechmi, aj tak sú veľmi dobre. Oveľa lepšie, ako akékoľvek napolitánky z obchodu.
Díky za recept. Prajem Ti veľa zdravia a stále dobré nápady. A na odchod z varechy ani nepomýšľaj. Budem plakať, aj moje mnohé známe a kamarátky, tak sa neopováž...... Ďakujeme, že si tu.
tatranka
@motyka ďakujem za tvoj komentár.Z Varechy sa nechystám odísť.No už menej zverejňujem,lebo mi akosi inšpirácia dochádza... No vždy ak niečo zaujímavé objavím snažím sa to preniesť na stránku Varechy.
Ďakujem ti za tvoje fandovstvo a aj tvojim priateľkám.
Teším sa,že sa ti moje recepty páčia a hlavne,že chutia.
Ďakujem za úprimné prianie.
marika21
Krásny, chutný recept. Zvykla ho robievať svokra, mnoho iných dobrých receptov si odniesla do nebíčka. Veľmi som ho mala rada. Asi vyskúšam podľa tvojho receptu. Máš dobré recepty. Patríš k šikovným kuchtičkám. Nech sa ti darí aj naďalej nás inšpirovať novými receptami, dobrými nápadmi. Blahoželám k výhre.*****
tatranka
@marika21 Moje kolegyne v práci,hovorievali takýmto receptom LG / lenivá gazdiňa/, Keď som ho doniesla prvý krát do práce,veru si prsty olizovali a nevedeli vynachváliť.Tie oriešky tam urobia svoje.
hubata
Spomienka na detstvo, aj keď plnku mama robievala jednoduchšiu, nie varenú nad parou. Už nick @tatranka je zárukou že zákusok bude vynikajúci, recept napísaný zrozumiteľne a dôsledne. Páči sa mi pomer 1 : 1 plnky k oblátke, je vidno hneď že skúsená cukrárka vie ako to patrí. Ukladám do KK, určite sa k nemu vrátim a skúsim aj s orieškami. Vďaka za krásny recept @tatranka .
tatranka
@hubat á ,chýbala si mi.Nikde som sa s tvojimi komentárikmi už dávnejšie nestretla.Je pravda,že ja teraz na Varechu nepridávam recepty skoro vôbeca tiež sa tu nezdržujem.Mám iné starosti a žijem zo starších receptov na iných stránkach.Možno sa to postupne zmení.Varechu som mala vždy rada a veľa priateliek a dobrých kuchárok teraz uvádzajú recepty na Vareche,čo ma teší.
Ďakujem za tvoje pekné a aj milé riadky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia