Foto: ropa
Objavil som v skrinke na potraviny mušle - conchiglioni, no čo už s nimi?!
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme si mušle (stačí na polovicu cca 6min).
-
2
Pripravíme si mäsovú plnku. Zomelieme mäso, restujeme na osmaženej cibuľke a troche cesnaku, pridáme mleté čierne korenie, bolonskú omáčku (ev. kečup + oregáno, bazalka), alebo podľa chuti. Mušle naplníme a uložíme do pekáča.
-
3
Uvaríme si základný bešamel. Malú cibuľu posmažíme na 40g masla, pridáme 30g hladkej múky a krátko zapražíme, zalejeme pól litrom mlieka. Pridáme soľ, 3 klinčeky, bobkový list, štipku muškátového orieška (kto má rád pikantné pridá kúsok feferónky). Omáčku pri miernej teplote a stálom miešaní varíme 15minút. Omáčkou zalejeme naplnené mušle.
-
4
Pečieme cca 22minút na 180°C, potom posypeme strúhaným syrom a gratinujeme cca 8min pri 240°C
Diskusia k receptu