Plnené mušle - conchiglioni fotorecept

ropa - fotkaropa, 13. februára 2012
Plnené mušle - conchiglioni (fotorecept)
Foto: ropa

Objavil som v skrinke na potraviny mušle - conchiglioni, no čo už s nimi?!

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

bešamel:
40 g
30 g
500 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Uvaríme si mušle (stačí na polovicu cca 6min).

    Plnené mušle - conchiglioni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si mäsovú plnku. Zomelieme mäso, restujeme na osmaženej cibuľke a troche cesnaku, pridáme mleté čierne korenie, bolonskú omáčku (ev. kečup + oregáno, bazalka), alebo podľa chuti. Mušle naplníme a uložíme do pekáča.

    Plnené mušle - conchiglioni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme si základný bešamel. Malú cibuľu posmažíme na 40g masla, pridáme 30g hladkej múky a krátko zapražíme, zalejeme pól litrom mlieka. Pridáme soľ, 3 klinčeky, bobkový list, štipku muškátového orieška (kto má rád pikantné pridá kúsok feferónky). Omáčku pri miernej teplote a stálom miešaní varíme 15minút. Omáčkou zalejeme naplnené mušle.

    Plnené mušle - conchiglioni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme cca 22minút na 180°C, potom posypeme strúhaným syrom a gratinujeme cca 8min pri 240°C

    Plnené mušle - conchiglioni (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Ropa ,jaaaaaaj taketo vecičky zbožnujem!!!!!!!!!!!!!!!!!hned ukladam!!!!!!mnaaaaaaaam!!!!!!!!!!!!!!!krasne!!!!!!!!!!!
mramar
mňam - ja presne takýto recept robim s veľkými rúrkami (cannelloni), ale už som robila aj tak, že som dala vrstvu akýchkoľvek uvarených cestovín, vrstvu zmesi a bešamelu (2-krát) a navrch posrtúhaný syr - obmena lasagní
klaura
vynikajúci recept ... ďakujem, ukladám si ...
janger
Taketo velke musle - cestovinu som este nerobila. Musim pozriet v obchode...Dobre si to vymyslel.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia