Plnené kuracie stehná s krabími tyčinkami

Autor receptu: alex100

Toto jedlo robíme už asi 10 rokov. Nie je to môj výmysel ale v už si ani nespomeniem v akej relácii to spravil Jozef Pročko. Vyskúšali sme to a výsledok bol ohromný. Je to jednoduché a chutné nedeľné jedlo.

4
porcie
75 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Kuracie stehná vykostíme, ide to ľahko. Na alobal dáme trochu oleja aby sa stehno neprilepilo. Vykostené kuracie stehná osolíme a položíme kožou na spodok na alobal. Mäso jemne posypeme kari korením. Cesnak pokrájame na drobné kúsky a tiež dáme rovnomerne na každý kus mäsa. Nakoniec na každý kus dáme 2-3 krabie surimi tyčinky
  2. Mäso stočíme do malej roládky. Netreba ničím viazať ani spájať, bude to držať alobal.
  3. Mäso zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a pečieme 50 minút na 200 stupňoch
  4. Potom mäso z alobalu vyberieme, necháme ešte asi 10 minút pogrilovať na plechu, aby bola kožka fajná chrumkavá
  5. Potom už len naložíme na tanier a zjeme. Dobrú chuť