Plnené kuracie stehná s krabími tyčinkami
Autor receptu: alex100
Toto jedlo robíme už asi 10 rokov. Nie je to môj výmysel ale v už si ani nespomeniem v akej
relácii to spravil Jozef Pročko. Vyskúšali sme to a výsledok bol ohromný. Je to jednoduché
a chutné nedeľné jedlo.
4 porcie |
75 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Kuracie stehná vykostíme, ide to ľahko. Na alobal dáme trochu oleja aby sa stehno neprilepilo. Vykostené kuracie stehná osolíme a položíme kožou na spodok na alobal.
Mäso jemne posypeme kari korením. Cesnak pokrájame na drobné kúsky a tiež dáme rovnomerne na každý kus mäsa.
Nakoniec na každý kus dáme 2-3 krabie surimi tyčinky
- Mäso stočíme do malej roládky. Netreba ničím viazať ani spájať, bude to držať alobal.
- Mäso zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a pečieme 50 minút na 200 stupňoch
- Potom mäso z alobalu vyberieme, necháme ešte asi 10 minút pogrilovať na plechu, aby bola kožka fajná chrumkavá
- Potom už len naložíme na tanier a zjeme. Dobrú chuť