Plnená krkovička

Autor receptu: js9mxd

Čakal som väčšiu návštevu a nevedel som sa rozhodnú čo im navarím k obedu. Túlal som sa v obchode a videl som tam krkovičku v akcii (2,89.-€) a to ma inšpirovalo. Trochu improvizácie a pochvala ma neminula.

10
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčovú krkovičku vykostíme alebo kúpime vykostenú. Ja kupujem s kosťou, lebo kosť sa dá použiť do kapustnice alebo na vývar. Do krkovičky urobím dlhým nožom otvor.
  2. Bravčový bôčik pomeliem na väčšej šajbičke ako na klobásky, pridáme soľ, korenie, kmín mletú papriku a cesnak, všetko podľa chuti a dobre pomiešame.
  3. Klobásovú zmes naplním do otvoru v krkovičke. Krkovičku nasolíme, pokoreníme a posypeme kmínom. Krkovičku podlejeme vodou a dáme piecť do rúry. Pred pečením pridáme cesnak podľa chuti. Já dávam aj celú hlávku. Pred upečením (cca 30 min) pridáme nakrájanú 1 cibuľu . Krkovičku podávam so zemiakovou kašou. Oblohu používam podľa sezóny.