Pletené vanilkáčky

sandra - fotkasandra, 27. októbra 2009
6
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

300 ml
100 g
50 g
300 g
0,5 kg
150 g
3 ks
2 ks
1 ks
1 kocka
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise zmiešame smotanu, žĺtky, oba tuky, obe múky, droždie, cukor a vanilkové pudingy. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí odoberáme kúsky, z ktorých ušúľame valčeky a po dvoch splietame.

  2. 2

    Konce pletenca spojíme. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme podkysnúť. Potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia.

Diskusia k receptu