Placky z mungo fazuliek (fotorecept)

Autor receptu: methi

Pesarattu - juhoindicke ranajkove placky

10 ks
porcií

Postup

  1. Mungo fazulky a ryzu si aspon na 8 hodin namocime vo vode. Potom ich dame do mixera, pridame chilli papricku a nakrajanu cibulu, troska vody a vymixujeme na cesto, ako na palacinky.
  2. Vymixovane cesto dame do misky, pridame sol a rimsku rascu a premiesame. Cesto nechame fermentovat na teplom mieste aspon 6 hodin. Potom mozeme hned pripravit placky alebo si ho nachystat vecer a na noc ulozit do chladnicky. Mame tak o pracu menej, ak ich chceme na ranajky. Ja som si cesto pripravila vecer a uskladnila v chladnicke.
  3. Pri ich peceni postupujeme ako pri Dosa plackach. Rozohrejeme poriadne panvicu. Do jej stredu vylejeme naberacku cesta a od jeho stredu oblou castou naberacky, kruzivym pohybom cesto rozotrieme na tenku placku. Prikryjeme pokrievkou, ohen trocha zmiernime a opekame najprv z jednej strany do hneda (bez oleja!), potom obratime (pri Dosach neobracame) a chvilocku opekame uz bez zakryvania aj z druhej strany. Nechajte placky z prvej strany opiect poriadne, ak ju budete obracat prilis skoro, moze sa vam potrhat.
  4. Podavala som so subzi. Ale mozeme ich jest aj s oblubenym chutney.