Pizzoví slimáci

Autor receptu: cokomilka

Možno ste to už niekde videli...

30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vybalíme už hotové rozvaľkané cesto, uložíme na dosku. Rozbalíme syrokrém. Olivy scedíme. Rozotrieme cesnak.
  2. Syr natrieme na plát cesta, posypeme oreganom. Posypeme cesnakom. Uložíme štvorce šunky vedľa seba. Napevno zrolujeme. Roládu zachladíme na 20 minút.
  3. Pripravíme si plech s teflónovým povrchom. Našľaháme vajce. Roládu nakrájame na kruhové placky a jemne roztlačíme širokým nožom. Uložíme na plech. Plech netreba mastiť. Do stredu každého slimáčika vtlačíme olivu. Potrieme každý kúsok vajíčkom. Dáme piecť do zohriatej rúty. Pizzové slimáky stačí piecť 5-10 minút, vyberieme ich akonáhle napuchnú a zozlatnú. Podávame k vínu a pivu.