Pizzoví slimáci
Autor receptu: cokomilka
Možno ste to už niekde videli...
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vybalíme už hotové rozvaľkané cesto, uložíme na dosku.
Rozbalíme syrokrém.
Olivy scedíme.
Rozotrieme cesnak.
- Syr natrieme na plát cesta, posypeme oreganom.
Posypeme cesnakom.
Uložíme štvorce šunky vedľa seba.
Napevno zrolujeme.
Roládu zachladíme na 20 minút.
- Pripravíme si plech s teflónovým povrchom. Našľaháme vajce.
Roládu nakrájame na kruhové placky a jemne roztlačíme širokým nožom.
Uložíme na plech. Plech netreba mastiť.
Do stredu každého slimáčika vtlačíme olivu.
Potrieme každý kúsok vajíčkom.
Dáme piecť do zohriatej rúty.
Pizzové slimáky stačí piecť 5-10 minút, vyberieme ich akonáhle napuchnú a zozlatnú.
Podávame k vínu a pivu.