Pizzové trojuholníky podľa Angie

Autor receptu: whitewings

Tieto trojuholníky by sa u nás zjedli snad aj každý deň. Recept ako obvykle vznikol v mojej hlave mixovaním kadejakých nápadov. Snad sa zapáči aj vám

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z vlažnej vody, cukru, droždia. Zatial kým nám kvások odpočíva si preosejeme polohrubú múku, pridáme soľ zamiešame a následne pridáme roztopené maslo (alebo olej).
  2. Ked nám začnú kvasinky v kvásku pracovať pridáme ho k ostatným ingredienciám a namiesime tuhšie cesto. Dovtedy s nim pracujeme kým sa prestane lepiť na ruku aj na nádobu. Následne cesto necháme kysnúť cca 45minut
  3. Zatial čo nám cesto kysne pripravíme si plnku z kečupu, salámy a oregána (môžme použiť aj iné druhy salámy, bacon aj nastrúhaný tvrdý syr podľa toho kto ako má rád) ochutnáme a ak je potrebné tak ešte môžme dochutiť štipkou soli.
  4. Ked je cesto nakysnuté, pripravíme si dosku, pomúčime ju a vyklopíme cesto z nádoby. Cesto rozdelíme na 2 polovice (naraz by toho bolo veľa). Vytvarujeme z neho bochník a rozvalkáme ho na hrúbku cca 1.5 až 2cm. Polovicu plnky rozotrieme na rozvalkané cesto a zrolujeme do rolády a následne ho krájame šikmým rezom na trojuholníky. Trojuholníky kladieme na plech s papierom na pečenie. Posypeme hrubozrnnou soľou a semienkami (trojuholníky môžme kúsok natrieť vodou aby soľ a semienká lepšie držali). Postup opakujeme aj pri druhej polovici cesta.
  5. Následne predom pripravené trojuholníčky na plechu pečieme v predohriatej rúre na 250 stupňov. Ja osobne nemám teplovzdušnú rúru a trojuholničky sa mi pečú tak cca 15- 20 minut. No každý pozná svoju rúru najlepšie tak odporúčam sledovať. Prajem dobrú chuť :)