Pizzové slané slimáčiky

Autor receptu: zuzkanr

Jednduchý a rýchly recept vhodný na oslavy alebo aj na Silvestra :-) najlepšie sú vždy čerstvé.

2 plechy
porcie
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko.
  2. Pripravíme si pomazánku z bambína (stačí to klasické, nie to XXL), 2PL kyslej smotany, pretlačeného cesnaku (kto má rád keď je cesnak poriadne cítiť môže dať aj 5 strúčikov:-) ), nastrúhaný syr (ľubovoľné množstvo, ale aby nebola pomazánka moc hustá). Všetko spolu poriadne v miske zmiešame a natrieme na cesto.
  3. Na pomazánku naukladáme šunkový nárez (kto má k dispozícií domácu šunku je to o 100% lepšie) alebo ak je šunka v celku, v balení, nakrájame ju na hrubšie kúsky asi tak 2mm. Cesto zatočime do rolky a dáme na 30minút do chladničky.
  4. Rolku nakrájame na kolieska, asi 1cm ja krájam od oka. Naukladáme na vymastený plech, alebo plech vyložený papierom na pečenie. Kolieska natrieme vyšľahaným vajíčkom, pokoreníme korením na pizzu a posypeme ľanovými semiačkami. Pečieme na 180 stupňov 20-25 minút.