Pizza Roláda

zdenula - fotkazdenula, 16. decembra 2012

Moja obľúbená roláda. Chutí naozaj ako Pizza. :-) Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, ale fotené to bolo dávno a ešte starým nemožným mobilom... Tiež Zobraziť celý popisMoja obľúbená roláda. Chutí naozaj ako Pizza. :-) Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, ale fotené to bolo dávno a ešte starým nemožným mobilom... Tiež sa ospravedlňujem za to že nie je úvodná fotka, no to som vtedy nestihla vyfotiť keďže sa spapala, ale keď bude znova, určite fotku doplním.

30 minút
príprava
30(+,-) minút
na 250 °C

Suroviny

1 ks
1 hrnček
2 ks
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si rozvaľkáme kúpené lístkové cesto na dostatočne veľké - podľa toho, akú dlhú chcete mať roládu.

    Pizza Roláda - obrázok 1
  2. 2

    Potom cesto postriekame dostatkom kečupu, a pomocou noža ho rozotrieme po celom ceste - pozor! Necháme jeden zo širších okrajov aspoň na 5cm voľný, bez kečupu (aby to nevytieklo až sa to bude rolovať).

    Pizza Roláda - obrázok 2
  3. 3

    Zoberieme si v obchode nakrájanú šunku (popr. ak máte stroj na krájanie šunky, aby boli plátky rovnaké a tenké) a pokryjeme nimi nakečupovanú časť cesta.

    Pizza Roláda - obrázok 3
  4. 4

    Zoberieme si Oregáno(korenie) aspoň za jednu polievkovú lyžicu (môže byť aj viac) a posypeme ním časť cesta s kečupom a plátkami šunky.

    Pizza Roláda - obrázok 4
  5. 5

    Zoberieme si Vegetu(korenie) aspoň za jednu polievkovú lyžicu, a posypeme ňou cesto s kečupom, šunkou a Oregánom. :-))

    Pizza Roláda - obrázok 5
  6. 6

    Teraz si zoberieme syr na strúhanie, a nastrúhame na cesto ľubovoľnú vrstvu - čím viac, tým je to chutnejšie. :-)

    Pizza Roláda - obrázok 6
  7. 7

    Teraz cesto zrolujeme - snažíme sa aby nič nevytieklo (a keby vytieklo, jednoducho to utrieme).

    Pizza Roláda - obrázok 7
  8. 8

    Konce rolády pekne vtlačíme do seba - aby kečup ani syr nemali šancu počas pečenia vytiecť. :-)

    Pizza Roláda - obrázok 8
  9. 9

    Zoberieme si pohárik a vajíčka. Vajíčka rozbijeme a žĺtko dáme do pohárika - ostatné môže odložiť, alebo zahodiť/vyliať.

    Pizza Roláda - obrázok 9
  10. 10

    Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý uložíme roládu. Roládu potrieme žĺtkom z vajíčok. Dáme piecť do rúry na pol hodinku (ale to si budete musieť odsledovať, každá rúra pečie inak, zistíme to tak, že cesto bude tvrdé/chrumkavé - skúsime pichnúť nožíkom) na 250°C. Potom už len narežeme a môžeme zjesť. :-)

Diskusia k receptu

barbiq
Mnam. Výborné aj mi to robievame :). Len mi tu krájame ešte na surovo.
zdenula
@barbiq - My až po dopečení, ale je pravda že potom sa to krája ťažšie. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia