Pizza Roláda

Autor receptu: zdenula

Moja obľúbená roláda. Chutí naozaj ako Pizza. :-) Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, ale fotené to bolo dávno a ešte starým nemožným mobilom... Tiež sa ospravedlňujem za to že nie je úvodná fotka, no to som vtedy nestihla vyfotiť keďže sa spapala, ale keď bude znova, určite fotku doplním.

30 minút
príprava
30(+,-) minút
na 250 °C

Postup

  1. Najskôr si rozvaľkáme kúpené lístkové cesto na dostatočne veľké - podľa toho, akú dlhú chcete mať roládu.
  2. Potom cesto postriekame dostatkom kečupu, a pomocou noža ho rozotrieme po celom ceste - pozor! Necháme jeden zo širších okrajov aspoň na 5cm voľný, bez kečupu (aby to nevytieklo až sa to bude rolovať).
  3. Zoberieme si v obchode nakrájanú šunku (popr. ak máte stroj na krájanie šunky, aby boli plátky rovnaké a tenké) a pokryjeme nimi nakečupovanú časť cesta.
  4. Zoberieme si Oregáno(korenie) aspoň za jednu polievkovú lyžicu (môže byť aj viac) a posypeme ním časť cesta s kečupom a plátkami šunky.
  5. Zoberieme si Vegetu(korenie) aspoň za jednu polievkovú lyžicu, a posypeme ňou cesto s kečupom, šunkou a Oregánom. :-))
  6. Teraz si zoberieme syr na strúhanie, a nastrúhame na cesto ľubovoľnú vrstvu - čím viac, tým je to chutnejšie. :-)
  7. Teraz cesto zrolujeme - snažíme sa aby nič nevytieklo (a keby vytieklo, jednoducho to utrieme).
  8. Konce rolády pekne vtlačíme do seba - aby kečup ani syr nemali šancu počas pečenia vytiecť. :-)
  9. Zoberieme si pohárik a vajíčka. Vajíčka rozbijeme a žĺtko dáme do pohárika - ostatné môže odložiť, alebo zahodiť/vyliať.
  10. Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý uložíme roládu. Roládu potrieme žĺtkom z vajíčok. Dáme piecť do rúry na pol hodinku (ale to si budete musieť odsledovať, každá rúra pečie inak, zistíme to tak, že cesto bude tvrdé/chrumkavé - skúsime pichnúť nožíkom) na 250°C. Potom už len narežeme a môžeme zjesť. :-)