Pizza Roláda
Autor receptu: zdenula
Moja obľúbená roláda. Chutí naozaj ako Pizza. :-) Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, ale fotené to bolo dávno a ešte starým nemožným mobilom... Tiež sa ospravedlňujem za to že nie je úvodná fotka, no to som vtedy nestihla vyfotiť keďže sa spapala, ale keď bude znova, určite fotku doplním.
|
30 minút príprava |
30(+,-) minút na 250 °C |
Postup
- Najskôr si rozvaľkáme kúpené lístkové cesto na dostatočne veľké - podľa toho, akú dlhú chcete mať roládu.
- Potom cesto postriekame dostatkom kečupu, a pomocou noža ho rozotrieme po celom ceste - pozor! Necháme jeden zo širších okrajov aspoň na 5cm voľný, bez kečupu (aby to nevytieklo až sa to bude rolovať).
- Zoberieme si v obchode nakrájanú šunku (popr. ak máte stroj na krájanie šunky, aby boli plátky rovnaké a tenké) a pokryjeme nimi nakečupovanú časť cesta.
- Zoberieme si Oregáno(korenie) aspoň za jednu polievkovú lyžicu (môže byť aj viac) a posypeme ním časť cesta s kečupom a plátkami šunky.
- Zoberieme si Vegetu(korenie) aspoň za jednu polievkovú lyžicu, a posypeme ňou cesto s kečupom, šunkou a Oregánom. :-))
- Teraz si zoberieme syr na strúhanie, a nastrúhame na cesto ľubovoľnú vrstvu - čím viac, tým je to chutnejšie. :-)
- Teraz cesto zrolujeme - snažíme sa aby nič nevytieklo (a keby vytieklo, jednoducho to utrieme).
- Konce rolády pekne vtlačíme do seba - aby kečup ani syr nemali šancu počas pečenia vytiecť. :-)
- Zoberieme si pohárik a vajíčka. Vajíčka rozbijeme a žĺtko dáme do pohárika - ostatné môže odložiť, alebo zahodiť/vyliať.
- Na plech dáme papier na pečenie, na ktorý uložíme roládu. Roládu potrieme žĺtkom z vajíčok.
Dáme piecť do rúry na pol hodinku (ale to si budete musieť odsledovať, každá rúra pečie inak, zistíme to tak, že cesto bude tvrdé/chrumkavé - skúsime pichnúť nožíkom) na 250°C.
Potom už len narežeme a môžeme zjesť. :-)