Pizza Hawaj plus
Autor receptu: stefanm
Názov som doplnil o plus pretože originál pizza Hawaj je : tomatto,šunka,ananás a ja som pridal plus olivy.Olivy som si obľúbil pred dvoma rokmi na dovolenke v Izraeli ale tie čo si môžeme kúpiť v našich obchodoch sa k čerstvým ťažko dajú prirovnať.To je ako keď zjete čerstvú uhorku a kyslú uhorku.Niečo úplne iné.Na pečenie som použil elektrickú panvicu ale kľudne sa to dá aj v rúre.
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Kysnuté cesto (ja som si "ukradol" pred týždňom z knedlíka a mal som ho v sáčku v chladničke) rozložíme na mierne vymazanú panvicu potrieme paradajkovou omáčkou v ktorej sme rozmiešali rozotrený cesnak a štipku oregana,na to rozložíme plátky šunky a poukladame na ňu kúsky ananásu a olív.
- Prikryjeme a pečieme asi pol hodiny.
- Potom pridáme strúhaný syr a dopečieme.
- ...
- Pretože som mal rozpálenú panvicu tak som ju využil a urobili sme si placky.