Foto: jnlukov
Týmto receptom som sa inšpirovala na stránke fitcult.refresher.sk
1-2
porcia
porcia
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Bielka a tuniaka spolu vymiešame( šťavu scedíme). Na papieri na pečenie si obkreslíme tanier, otočíme papier na druhú stranu a následne dáme na plech. Z vymiešanej hmoty urobíme kruh a obložíme podľa chuti.
-
4
Pečieme 15-20 minút na 190°. Upečenú pizzu posypte čerstvou rukolou. Ručím za skvelý gurmánsky zážitok. Dobrú chuť :)
Pizza Funghi je super, okrem tych "pupavovych listov" a´la Rukola ;)
to su veci, co? to mi pripada, ako keby si chcel urobit paradajkovy salat zo sojoveho granulatu :-)
"Pizza sa považuje za pôvodný pokrm roľníkov z oblasti Kampánia pri Neapole. Avšak dôkazy pečenia ploských tenkých bochníkov kysnutého cesta na horúcom kameni pochádzajú ešte z čias Etruskov, obývajúcich okrem iného i taliansku oblasť. Na takúto placku cesta sa zvykli položiť rôzne oblohy z dostupných potravín a nazývali to focaccia."
Zdroj:
sk.wikipedia.org/wiki/Pizza...
Odbornik na vsetko sa nezaprie ;)