Pizza bez mlieka s tvarohovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom
Je to taká moja varianta pizze úplne bez mlieka a tiež bez paradajok a kečupu. Je vhodná pri bezmliečnej diéte a tiež Zobraziť celý popisJe to taká moja varianta pizze úplne bez mlieka a tiež bez paradajok a kečupu. Je vhodná pri bezmliečnej diéte a tiež pre alergikov na paradajky, ktorí si nemôžu vychutnať klasickú pizzu. Kečup je v tomto recepte nahradený pohánkovým tvarohom, takže sa dajme do toho...
príprava
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    Najprv si pripravíme cesto na pizzu, každý má ten svoj obľúbený recept. Ja som robila na klasickom plechu, ale nie je problém robiť okrúhlu pizzu, každý si spraví podľa seba. 
- 2
Potom sa pustíme do obloženia pizze. Najprv si rozmiešame pohánkový tvaroh s tromi strúčikmi pretlačeného cesnaku a jemne ho dochutíme soľou. Túto tvarohovú zmes natrieme na cesto. Čerstvý špenát si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky a premiešame s polievkovou lyžicou rastlinného oleja. Takto pripravený špenát navrstvíme na tvarohovú zmes a navrch kladieme pokrájané pečené kuracie mäso. Ja som použila zvyšné mäso z pečeného kurčaťa. Nakoniec pizzu jemne posolíme. 
- 3
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu