Foto: timara
Neviem prečo R. Vaněk zvolil názov nátierky - pivná, keď som sa na obale syra Romadur o pive v zložení nedočítla. Ale dočítala som Zobraziť celý popisNeviem prečo R. Vaněk zvolil názov nátierky - pivná, keď som sa na obale syra Romadur o pive v zložení nedočítla. Ale dočítala som sa, že je to veľmi obľúbený syr Čechov práve k pivu alebo, že sa dokonca Romadur do piva nakladá. Nech je ako chce, samotný Romadur ako aj nátierka prekvapili a dokonalo sa hodia práve k poháru dobre vychladeného piva ;)
tepelná úprava
Suroviny
2 ks (200g) |
|
1/2 ks |
|
1 strúčik |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička (alebo kvalitný kečup) |
|
1/2 lyžička |
|
(alebo pažítka) |
|
Postup
-
1
Syr nakrájame na kocky, dáme do misky a roztlačíme vidličkou.
- 2
Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak (zbavený vnútorného klíčku), chilli a na veľmi jemno nakrájanú ančovičku. Pridáme aj lyžičku horčice, pretlaku z tuby (alebo kečupu s vysokým obsahom paradajok) a mletú papriku (odporúčam našu slovenskú Žitavskú ;). Všetko dobre premiešame a necháme aspoň 10 minút odstáť v chladničke.
- 3
Natierame na krajce tmavého chleba alebo hrianky a dozdobíme čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažitkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
čakala som pivo v rcp
no zas až taká zlá byť nemusí :o)
a v popise produktu je napísané, že pivný syr, ale v zložení som nič také nenašla, tak ani ja neviem, ako to je :)