Pivná nátierka
Autor receptu: timara
Neviem prečo R. Vaněk zvolil názov nátierky - pivná, keď som sa na obale syra
Romadur o pive v zložení nedočítla. Ale dočítala som sa, že je to veľmi obľúbený syr
Čechov práve k pivu alebo, že sa dokonca Romadur do piva nakladá. Nech je ako chce,
samotný Romadur ako aj nátierka prekvapili a dokonalo sa hodia práve k poháru
dobre vychladeného piva ;)
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Syr nakrájame na kocky, dáme do misky a roztlačíme vidličkou.
- Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, cesnak (zbavený vnútorného klíčku), chilli a na veľmi jemno nakrájanú ančovičku. Pridáme aj lyžičku horčice, pretlaku z tuby (alebo kečupu s vysokým obsahom paradajok) a mletú papriku (odporúčam našu slovenskú Žitavskú ;). Všetko dobre premiešame a necháme aspoň 10 minút odstáť v chladničke.
- Natierame na krajce tmavého chleba alebo hrianky a dozdobíme čerstvo nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo pažitkou.