Pita
Autor receptu: mjuli
Pita je typické arabské pečivo. Môže sa plniť s mäsom, zeleninou, syrom.
10-15 porcií |
75 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Vo 2 dl vlažnej vode rozpustíme kvasnice a cukor. S múkou pomiešame soľ a prilejeme kvasnice. Pridáme zvyšok vody a vypracujeme cesto. Necháme 1 hodinu kysnúť.
- Z kysnutého cesta vytvarujeme 10-15 bochníčkov, ktoré 15 minút necháme odležať. Zatiaľ predhrejeme rúru.
Z bochníkov vytvarujeme cca. 1 cm hrubé placky, jemne pomúčime a položíme na múkou vysypaný, alebo papierom vyložený plech. Pozor, plech len pomúčime, nemastíme!!!
- Pečieme len krátko, 2-3 minúty. Keď sa začne nafukovať, vyberieme z rúry a otočíme na druhú stranu a upečieme do bledo hneda.