Piškótové tortičky

Autor receptu: maxinka

Slávnostne vyzerajúce tortičky z piškótového cesta, plnené vanilkovým krémom, obalené v kokose, ozdobené plátkami kivi.

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s vanilkovým cukrom. Bielky vyšľaháme s krupicovým cukrom. Obe hmoty spojíme a primiešame preosiatu múku. Cesto nanesieme na papierom vyložený plech na pečenie a pečieme na 180 °C. Po vychladnutí papier odstránime.
  2. Z mlieka, cukru a pudingu uvaríme hustý krém. Maslo vymiešame s cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom.
  3. Z korpusu vykrojíme kolieska, plníme po dve. Plnkou natrieme aj boky tortičiek a obalíme v kokosovej múčke zafarbenej nazeleno.
  4. Zvyšný krém ozdobne nanesieme po obvode. Dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí ich ozdobíme plátkami kivi.