Foto: salinka
Omeleta je pripravená bez tuku, pečená v rúre. Tento dezert som jedla v rakúskej cukrárni a veľmi mi chutil. Vyskúšajte, ale rovno si ho Zobraziť celý popisOmeleta je pripravená bez tuku, pečená v rúre. Tento dezert som jedla v rakúskej cukrárni a veľmi mi chutil. Vyskúšajte, ale rovno si ho pripravte z dvojitej dávky:-)))
porcie
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Bielka s cukrom vymiešame do peny.
-
2
Pridáme žĺtka, nakoniec múku s maizénou.
-
3
Plech vystelieme papierom na pečenie. Nakreslíme si kruh s priemerom 10-12 cm. Nanesieme cesto, vyšlo šesť kusov. Pečieme vo vyhriatej rúre asi sedem minút.
-
4
Hneď po upečení prehneme na polovicu spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
-
5
Časť jahôd popučíme vidličkou a zmiešame so šľahačkou. Plníme pripravené omeletky a zdobíme jahodami. Ak stihnete, dajte ich vychladiť.
Diskusia k receptu