Piškótová omeleta s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: salinka

Omeleta je pripravená bez tuku, pečená v rúre. Tento dezert som jedla v rakúskej cukrárni a veľmi mi chutil. Vyskúšajte, ale rovno si ho pripravte z dvojitej dávky:-)))

3
porcie
10 minút
príprava
7 minút
na 170 °C

Postup

  1. Bielka s cukrom vymiešame do peny.
  2. Pridáme žĺtka, nakoniec múku s maizénou.
  3. Plech vystelieme papierom na pečenie. Nakreslíme si kruh s priemerom 10-12 cm. Nanesieme cesto, vyšlo šesť kusov. Pečieme vo vyhriatej rúre asi sedem minút.
  4. Hneď po upečení prehneme na polovicu spolu s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  5. Časť jahôd popučíme vidličkou a zmiešame so šľahačkou. Plníme pripravené omeletky a zdobíme jahodami. Ak stihnete, dajte ich vychladiť.