Piškótová bábovka

redakcia - fotkaredakcia, 8. júla 2009
45 minút
na 165 °C

Suroviny

4-5 ks
200 g
100 ml
100 ml
200 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a vodou vyšľaháme v mixéri. Postupne prilievame olej. Pomaly striedavo pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva.

  2. 2

    Dve tretiny cesta vylejeme do vymastenej, jemnou strúhankou vysypanej formy, do zvyšku pridáme kakao a cesto tiež vlejeme do formy.

  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov, bábovku pečieme pri teplote 150 – 180 stupňov 45 – 50 minút.

Diskusia k receptu