Perník

steak - bez fotkysteak, 4. apríla 2013
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
30 dkg
1/2 l
1 dl
1 čl
1 PL
1 PL
1,2 čl
40 dkg
1 bal.




Postup

  1. 1

    Suroviny 1-2 spolu vymiešame do peny. Postupne pridáme ostatné suroviny. Dobre premiešame a dáme piecť na vymastený a múkou vysypaný plech.

  2. 2

    Po upečení môžeme poliať citrónovou polevou. 1 bielok vymiešame spolu s 14 dkg prášk.cukru, 1 dkg maizeny a šťavou z citrónu.

Diskusia k receptu

vanilka111
presne podľa tohoto rozpisu pekávam perník už roky,ale mlieka tam ide len 3dcl , určite nie 1/2 litra a pečie sa iba 12 minút a je hebký ako páper. Po 25-30 minútach by bol vysušený a tvrdý. Prečo mám pocit, že všetky "Tvoje" recepty vôbec nie sú Tvoje, ale len sú odniekiaľ opísané? skús napr. tento perník naozaj upiecť a uvidíš sám... aj inde.. soľ do kvásku?? a všetko bez fotografií ... to len utvrdzuje v mojom podozrení :-(
vanilka111
mlieka môže ísť max. 4dcl podľa toho koľko pije múka, ja robievam na malý plech z polovičnej dávky a vždy dávam 1,5dcl mlieka a dnes som dala 2dcl..
radost
ja som piekla tento perník na sviatky-dala som pol litra mlieka-urobila som si poznámku: mlieka menej...možno závisí od múky...
staja
Tieto recepty sú nejaké divné...
astheart
Musí být skvělý. Je to úplně stejné jako můj perník od Terezky (tady na Vareche), jen je tam míň kakaa a koření. Takže asi není tak výrazný.
radost
@astheart
a dávaš pol litra mlieka? mne sa zdalo-že som mala dať menej...ale je to výborný -rýchly-jednoduchý koláčik..a ked som ho poliala -najskôr džem-polevou od @honestka =GANACHE-tak sa stal z neho zákusok...:-)
babulik83
tiez robievam pernik z tychto surovin(cukor krystalovy davam) ale bez hrozienok a orieskov,len po upeceni ho natriem lekvarom a polejem cokoladovou polevou...len sa tak zaprasi ponom :-)))
vanilka111
ja dávam navrch takú falošnú čokoládu. zmiešam malý pohárik hocijakého džemu s 2 PL kakaového prášku, cukor nedávam,lebo džem je sladký dosť a vymiešam do hustej kaše, rozotriem na teplý perník a posypem kokosom. bez tuku :-) (teda okrem toho čo je v kakau)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia