Foto: nathaliez
Po dlhom čase som robila perník. Tento raz som vyskúšala recept od M. Polákovej
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Polovicu cukru vymiešame so žĺtkami do peny. Pridáme olej a premiešame. Pridáme mlieko a opäť premiešame. Bielka šľaháme metličkou a postupne pridávame zvyšný práškový cukor. Žĺtkovú zmes vylejeme do bielkového snehu a opatrne zamiešame. Pridáme marmeládu, prášok do pečiva, kakao, a múku a všetko spolu dôkladne premiešame.
-
2
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 40 minút. Medzitým si pripravíme polevu na koláč. Šťavu z dvoch citrónov vyšľaháme s práškovým cukrom. Na upečený koláč vylejeme a rovnomerne rozotrieme pripravenú polevu.
-
3
čokoládová poleva.. v recepte ide najprv citónovo-cukrová poleva, až potom čokoládová, ale my to máme radšej naopak
-
4
Poleva č.2
-
5
Upečený...
-
6
Nanesieme obe polevy a posypeme cukríkmi
Diskusia k receptu