Perník

nathaliez - fotkanathaliez, 21. januára 2012
Perník
Foto: nathaliez

Po dlhom čase som robila perník. Tento raz som vyskúšala recept od M. Polákovej

20
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
50 g
300 g
200 ml
200 ml
100 g
1 ks
5 ks
Poleva č.1:
z 2 citrónov




Postup

  1. 1

    Oddelíme si žĺtka od bielkov. Polovicu cukru vymiešame so žĺtkami do peny. Pridáme olej a premiešame. Pridáme mlieko a opäť premiešame. Bielka šľaháme metličkou a postupne pridávame zvyšný práškový cukor. Žĺtkovú zmes vylejeme do bielkového snehu a opatrne zamiešame. Pridáme marmeládu, prášok do pečiva, kakao, a múku a všetko spolu dôkladne premiešame.

    Perník - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 40 minút. Medzitým si pripravíme polevu na koláč. Šťavu z dvoch citrónov vyšľaháme s práškovým cukrom. Na upečený koláč vylejeme a rovnomerne rozotrieme pripravenú polevu.

    Perník - obrázok 2
  3. 3

    čokoládová poleva.. v recepte ide najprv citónovo-cukrová poleva, až potom čokoládová, ale my to máme radšej naopak

    Perník - obrázok 3
  4. 4

    Poleva č.2

    Perník - obrázok 4
  5. 5

    Upečený...

    Perník - obrázok 5
  6. 6

    Nanesieme obe polevy a posypeme cukríkmi

    Perník - obrázok 6

Diskusia k receptu

dorisa
ked sa dívam na ten tvoj perníček, hned som sa rozhodla, že musím niečo dobré dnes upiecť....dik za inšpiráciu.
sucha
je to dobrý recept,ale pani neuvádza koľko tam treba dať vajíčok. Niekde je chyba. prosím nápravu. Ďakujem
evanaaa
@Nathaliez , doplň si v surovinách vajíčka, ináč tento dobrý koláčik nebude pre nás na úžitok. Koľko ich je treba?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia