Perník z Pardubic fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 13. apríla 2014
Perník z Pardubic (fotorecept)
Foto: yogicek

Tisíc + prvý recept na perník uvedený na Vareche. Chcem sa iba pochváliť, že si začínam rozumieť aj s múkou.

10 minút
príprava
5+20 minút
na 200/180 °C

Suroviny

500 g
200 g
3 PL
1 ks
0,5 ks
100 g
100 g
70 g
2 ks
1,5 dl
2 PL
2 PL
4 PL
0,5 l
Na potretie:
podľa potreby
Na posypanie:
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Do nádoby dáme všetky suroviny na cesto. Premiešame. Prilejeme mlieko a poriadne rozmiešame. Vznikne nám redšie cesto .

    Perník z Pardubic (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech má rozmery 37x26x5 cm.

    Perník z Pardubic (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Prvých 5min. pečieme pri 200 stupňoch a potom pečieme ďalších 20min. pri teplote 180°C.

  4. 4

    Upečený perník vyberieme z rúry a husto popicháme vidličkou.

    Perník z Pardubic (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Marhuľový lekvár si zriedime s troškou vody a zohrejeme. Ešte horúci perník natrieme teplým lekvárom.

    Perník z Pardubic (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme strúhaným kokosom a dáme schladnúť. Podávame napr. ku kávičke alebo čaju. Dobrú chuť.

    Perník z Pardubic (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

eviana
Receptov na dobrý perník nie je nikdy dosť, parádne Ti to ide aj s múkou, @yogicek , si hviezda *****ová :)
hrky
super, si šikovník :))) ukladám)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia