Foto: yogicek
Tisíc + prvý recept na perník uvedený na Vareche. Chcem sa iba pochváliť, že si začínam rozumieť aj s múkou.
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
500 g |
|
200 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
0,5 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
70 g |
|
2 ks |
|
1,5 dl |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
0,5 l |
|
Na potretie: | |
podľa potreby |
|
Na posypanie: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Do nádoby dáme všetky suroviny na cesto. Premiešame. Prilejeme mlieko a poriadne rozmiešame. Vznikne nám redšie cesto .
-
2
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Plech má rozmery 37x26x5 cm.
-
3
Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Prvých 5min. pečieme pri 200 stupňoch a potom pečieme ďalších 20min. pri teplote 180°C.
- 4
Upečený perník vyberieme z rúry a husto popicháme vidličkou.
- 5
Marhuľový lekvár si zriedime s troškou vody a zohrejeme. Ešte horúci perník natrieme teplým lekvárom.
- 6
Posypeme strúhaným kokosom a dáme schladnúť. Podávame napr. ku kávičke alebo čaju. Dobrú chuť.
- 4
Diskusia k receptu