Penová torta 2 fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 13. septembra 2014
Penová torta 2 (fotorecept)
Foto: mesiar50

Torta XXL ktorú som sušil 5 hodín.

Suroviny

Suroviny na tortovú penu:
14 ks
1400 g
Suroviny na parížsky krém:
1000 ml
3 ks
6 PL
Suroviny na polevu:
80 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Začneme prípravou parížskeho krému.S prípravou musíme začať už deň predtým ako budeme tortu skladať.Ja som to robil tak,že penové pláty som upiekol cez deň a večer som si prevaril smotanu s čokoládou.Na druhý deň som si vymiešal parížsky krém a tortu som poskladal.Parížsky krém som nasledovne.V 1000 ml smotany na šľahanie som rozpustil 300 g horkej čokolády a krátko som ju povaril.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Čokoládovú zmes som musel dochutiť práškovým cukrom.Túto čokoládovú hmotu necháme vychladnúť a potom ju uskladníme v chladničke.Najlepšie cez celú noc.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhý deň ráno bude čokoláda tuhšej konzistencie.Mixerom na veľkých otáčkach si z tejto hmoty vyšlaháme penu resp.krém.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na obr.4 máme už hotový parížsky krém.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej si ukážeme ako som robil penové pláty.Najprv som si na paper na pečenie nakreslil kruhy.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som nad parou vymiešal vaječné bielka ktoré som cukrárskym vreckom nanášal na papier.Ja som tú penu z bielkov nanášal s hrubým nástavcom.Vidieť to aj na hrúbke usušených plátov.Sorry zabudol odfotiť.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Z peny čo mi zvýšila som spravil pusinky a rôzne výtvory.Pláty som sušil 4 hodiny a po 4 hodinách som z plátov stiahol papier a stranu kde bol papier som sušil ešte 1 hodinu. Sušenie prebiehalo pri 70- 80 C.Pozíciu plátov rúre som obmieňal.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na obrázku osem sú pláty už hotové.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dva pláty natrieme krémom a tortu poskladáme.Stredový priemer plátu je 30 cm. Mne sa zdalo málo krému.Na takúto XXL tortu by som druhý krát uvaril 1500 ml smotany a 400 g kvalitnej horkej čokolády.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Mojím pôvodným zámerom bolo poskladať tortu takto,ale som potom tie pusinky dal dcérke a tá výzdoba je teraz jednoduchšia.Samozrejme pod tými pusinkami by bola ešte čokopoleva.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Čokoláda ktorú som použil pri výrobe krému.Prajem vám dobrú chuť a pekný víkend.

    Penová torta 2 (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do kategórií:
Na sladko, Torty, Sušenie

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@sovka62
Moje slnko ma rada snehove pusinky a aj tak sa mi videli privelke na vyzdobu torty.Potom zacala sledovat aj tortu no je urcena na zajtrajsie hody na dedine u rodicov.Taka sikulka ako si ty by s takouto tortou nemala ziadny problem.Ja som ju pripravoval uz viac krat,ale nikdy som neprekrocil stupne susenia nad 80 C
spodny a vrchny ohrev bez ventilacie.Velmi pekne ti dakujem.
@mesiar50...ale ten výsledok je fantastický...vyzerá nie len krásne, ale musí byť vynikajúca s čoko krémom...) no , čo dodať...si úžasne šikovný muž...)