Penová torta 2 (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Torta XXL ktorú som sušil 5 hodín.

Suroviny

Postup

  1. Začneme prípravou parížskeho krému.S prípravou musíme začať už deň predtým ako budeme tortu skladať.Ja som to robil tak,že penové pláty som upiekol cez deň a večer som si prevaril smotanu s čokoládou.Na druhý deň som si vymiešal parížsky krém a tortu som poskladal.Parížsky krém som nasledovne.V 1000 ml smotany na šľahanie som rozpustil 300 g horkej čokolády a krátko som ju povaril.
  2. Čokoládovú zmes som musel dochutiť práškovým cukrom.Túto čokoládovú hmotu necháme vychladnúť a potom ju uskladníme v chladničke.Najlepšie cez celú noc.
  3. Na druhý deň ráno bude čokoláda tuhšej konzistencie.Mixerom na veľkých otáčkach si z tejto hmoty vyšlaháme penu resp.krém.
  4. Na obr.4 máme už hotový parížsky krém.
  5. Ďalej si ukážeme ako som robil penové pláty.Najprv som si na paper na pečenie nakreslil kruhy.
  6. Potom som nad parou vymiešal vaječné bielka ktoré som cukrárskym vreckom nanášal na papier.Ja som tú penu z bielkov nanášal s hrubým nástavcom.Vidieť to aj na hrúbke usušených plátov.Sorry zabudol odfotiť.
  7. Z peny čo mi zvýšila som spravil pusinky a rôzne výtvory.Pláty som sušil 4 hodiny a po 4 hodinách som z plátov stiahol papier a stranu kde bol papier som sušil ešte 1 hodinu. Sušenie prebiehalo pri 70- 80 C.Pozíciu plátov rúre som obmieňal.
  8. Na obrázku osem sú pláty už hotové.
  9. Dva pláty natrieme krémom a tortu poskladáme.Stredový priemer plátu je 30 cm. Mne sa zdalo málo krému.Na takúto XXL tortu by som druhý krát uvaril 1500 ml smotany a 400 g kvalitnej horkej čokolády.
  10. Mojím pôvodným zámerom bolo poskladať tortu takto,ale som potom tie pusinky dal dcérke a tá výzdoba je teraz jednoduchšia.Samozrejme pod tými pusinkami by bola ešte čokopoleva.
  11. Čokoláda ktorú som použil pri výrobe krému.Prajem vám dobrú chuť a pekný víkend.