Penne s pórovo-syrovou omáčkou
Autor receptu: barcha
Jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj na pohostenie návštevy - zaručený úspech :)
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme variť cestoviny. Nakrájame si šunku na kocky, pór a cesnak na tenké kolieska.
- Na olivovom oleji orestujeme šunku, pridáme pór s cesnakom nakrájaným na tenké plátky. Pridáme korenie a tymián (podľa chuti).
- V menšom hrnci zohrejeme smotanu na varenie, rozpustíme v nej bambino a poriadne rozmiešame.
- Smotanovú zmes pridáme k póru a chvíľku povaríme. Ak sa nám zdá omáčka príliš hustá, pridáme trochu vody, v ktorej sa varia cestoviny (nie však veľa, aby nebola omáčka presolená).
- Penne uvarené al dente vmiešame priamo do omáčky - lepšie nasiaknu chuť a nezlepia sa. Podávame so strúhaným parmazánom. Dobrú chuť :)