Penne s pórovo-syrovou omáčkou

Autor receptu: barcha

Jednoduchý a rýchly recept, vhodný aj na pohostenie návštevy - zaručený úspech :)

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme variť cestoviny. Nakrájame si šunku na kocky, pór a cesnak na tenké kolieska.
  2. Na olivovom oleji orestujeme šunku, pridáme pór s cesnakom nakrájaným na tenké plátky. Pridáme korenie a tymián (podľa chuti).
  3. V menšom hrnci zohrejeme smotanu na varenie, rozpustíme v nej bambino a poriadne rozmiešame.
  4. Smotanovú zmes pridáme k póru a chvíľku povaríme. Ak sa nám zdá omáčka príliš hustá, pridáme trochu vody, v ktorej sa varia cestoviny (nie však veľa, aby nebola omáčka presolená).
  5. Penne uvarené al dente vmiešame priamo do omáčky - lepšie nasiaknu chuť a nezlepia sa. Podávame so strúhaným parmazánom. Dobrú chuť :)