Penne s kuracími prsami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou

ferno - fotkaferno, 22. septembra 2021
Penne s kuracími prsami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou
Foto: ferno

Kedysi som vídaval v marketoch toto jedlo ako mrazený polotovar a tak som si ho doma spravil.

2-3
porcie

Suroviny

3 hrste (cestoviny)
2 ks
150 ml
150 g
2 hrste

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do osolenej vody dáme variť penne.

  2. 2

    Na masle osmažíme na kocky nakrájané kuracie prsia, osolíme, okoreníme. Osmažené mäso vyberieme.

  3. 3

    Do panvice dáme smotanu a gorgonzolu a miešame kým sa gorgonzola nerozpustí. Okoštujeme a podľa chuti prípadne ešte pridáme gorgonzolu. Do omáčky dáme kuracie prsia, pridáme špenát a už len krátko povaríme.

    Penne s kuracími prsami, špenátom a gorgonzolovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Do panvice pridáme uvarené scedené penne, zamiešame a preložíme na taniere.

Recept je zaradený do kategórií:
Cestoviny, Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Syry, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu

kuko95
Tiez som si nedávno robil ale miesto kuraciny som použil slaninu a syr parmezán ..je to tak jednoduché jedlo až je to smiešne..ale veľmi chutné
2x haji a ferno