Foto: pumaamravec
Výborná nadýchaná čokoládová pena plná čokolády a kakaa. Bez cukru a náhradných sladidiel vhodná aj pre DIA chocoholikov. ;)
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zlatý klas uvaríme s mliekom a necháme chladiť, občas premiešame aby sa nevytvorila „koža„ na povrchu. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť, ale nie stuhnúť. Potom si vytvoríme želatínu z prášku aby nám vzniklo 50 ml. Pridáme kakao aj tvaroh a všetko spolu mixérom vymiešame do hladka.
-
2
Z bielkov si vymiešame tuhý sneh.
-
3
Sneh jemne vmiešame do čokoládovej masy. Nalejeme do pohárov a dáme chladiť.
-
4
Po vychladení by mala pena byť jemná a nadýchaná. Ozdobíme lístočkom mäty a podávame.
Diskusia k receptu