Pečivo s vaječným likérom

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. decembra 2013
Pečivo s vaječným likérom
Foto: droetker

Komerčný recept

30 minút
príprava
20 minút
na 160/180 °C

Suroviny

Na cesto:
400 g
100 g
1 ČL vrchovatá
2 bal.
2 PL
200 g
2 ks
Na náplň:
1 bal. s príchuťou vaječného koňaku
200 ml
200 ml
125 g
Na posypanie:
 trocha
Ešte potrebujeme:




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta si na doske pomocou noža premiešame všetky sypké suroviny. Pridáme likér, maslo a žĺtky. Nožom suroviny spracujeme a keď sú čiastočne spojené, vypracujeme ručne hladké cesto.

  2. 2

    2. Na pomúčenej doske po častiach cesto vyváľame na 3 mm pláty a ľubovoľnou formičkou vykrajujeme tvary. Vykrojené cesto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Na polovici vykrojených kúskov vykrájame stredy menšou formičkou alebo náprstkom. Pečieme v predhriatej rúre.<br /> <br /> Elektrická rúra: 180°C<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> <b>Doba pečenia: asi 20 minút</b>

  3. 3

    Po upečení necháme vychladnúť. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Nevykrájané časti cesta náplňou namažeme nožom (alebo použijeme cukrárske vrecko) a zľahka ku každej pritisneme druhý diel. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním pocukrujeme práškovým cukrom. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.

Diskusia k receptu

ilusa
no tie musia byt mnam a pekne pecivko a pekny popis prace,chvalim vsetko
blela
super vyskušam .pre mňa niečo nové takže lákavé ;) zajtra sa ide na vec ;) :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia