Pečivo s vaječným likérom
Komerčný recept
príprava
na 160/180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 400 g |
|
| 100 g |
|
| 1 ČL vrchovatá |
|
| 2 bal. |
|
| 2 PL |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| Na náplň: | |
| 1 bal. s príchuťou vaječného koňaku |
|
| 200 ml |
|
| 200 ml |
|
| 125 g |
|
| Na posypanie: | |
| trocha |
|
| Ešte potrebujeme: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta si na doske pomocou noža premiešame všetky sypké suroviny. Pridáme likér, maslo a žĺtky. Nožom suroviny spracujeme a keď sú čiastočne spojené, vypracujeme ručne hladké cesto.
- 2
2. Na pomúčenej doske po častiach cesto vyváľame na 3 mm pláty a ľubovoľnou formičkou vykrajujeme tvary. Vykrojené cesto kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Na polovici vykrojených kúskov vykrájame stredy menšou formičkou alebo náprstkom. Pečieme v predhriatej rúre.<br /> <br /> Elektrická rúra: 180°C<br /> Teplovzdušná rúra: 160°C<br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /> <br /> <b>Doba pečenia: asi 20 minút</b>
- 3
Po upečení necháme vychladnúť. Náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Nevykrájané časti cesta náplňou namažeme nožom (alebo použijeme cukrárske vrecko) a zľahka ku každej pritisneme druhý diel. Odložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred servírovaním pocukrujeme práškovým cukrom. Skladujeme v uzatvárateľnej nádobe.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu