Pečený pstruh dúhový na citrusoch a bylinkách

Autor receptu: barborao

Rybacia sezona odstartovala a my budeme mat tym padom teraz casto RYBY PECENE :D Moj vlastny recept v hesle, co bylinkova zahradka , chladnicka a tvoriva kucharska mysel spolu vzajomnou kolaboraciou dala a na tanier priniesla. Chutove pohariky boli v extaze. Pre milovnikov pecenych ryb, nech sa paci:

2-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Vycistene ryby ulozime na foliu. Citrusy nakrajame na kolieska, pripravime si bylinky, mozu zostat v celku, chilli papricku si nakrajame na kolieska. Citrusy poukladame do vnutra, taktiez tymian a chilli. Rozmarin ulozime medzi ryby. Polejeme olivovym plejom, sojovou omackou a posypeme morskou solou. Ruru predhrejeme na 200 stupnov. Nechame pstruha postat dokym sa rura riadne nerozhreje, cele zabalime do folie, utesinme a vlozime do rury na 25- 30 minut.
  2. Nove zemiacky uvarime dokym su makke, sparglu upravime na pare cca 5 minut, nech je chutna, zdrava a chrumkava.
  3. Zeruchovu omacku (z vodnej zeruchy) pripravime takto: vodnu zeruchu zalejeme vriacou vodou, nechame 5 minut postat, ale nevarime! Zlejeme vodu, pridame trosku mlieka a sol a rozmixujeme rucnym mixerom.
  4. Upecenu rybu servirujeme s prilohami a taktiez so stavou z citrusov z pekaca. Citrusy mozte pred tym ako polozite na tanier vybrat, my sme s manzelom mali tanierik na kosticky a tam sme ich odlozili. Dobru chut!