Foto: zuzikrish
Tento recept sme robili ešte pred Vianocami, keď sme mali dosť jabĺk, ktoré už neboli najkrajšie, ale na pečenie super. Našli sme ho na Zobraziť celý popisTento recept sme robili ešte pred Vianocami, keď sme mali dosť jabĺk, ktoré už neboli najkrajšie, ale na pečenie super. Našli sme ho na jednej stránke, ale trošku sme ho dotvorili :). Všetkým chutil, a tak som sa rozhodla s ním tu na Vareche podeliť. Môže sa robiť aj celoročne s inými druhmi ovocia.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Z citróna buď vyberieme dužinu a nakrájame ju na malé kúsky, alebo použijeme iba šťavu. Mandarínku a pomaranč nemusíme použiť, ale my sme ich mali doma ešte od Mikuláša a toto bola pre ne posledná šanca na použitie ;). Tiež ich ošúpeme a pokrájame na malé kúsky.
- 2
Ovocie pomiešame a dáme na pekáč. Posypeme ho kryš. cukrom, škoricovým cukrom a niekde do stredu položíme kúsok škorice.
- 3
Pečieme pri 180-200°C asi 3/4 hodiny, až kým jabĺčka pustia šťavu a cukor sa celý roztopí. Horúce plníme do zaváraninových pohárov a otočíme viečkom dolu asi na 10 až 15 minút. Takto sa čaj zakonzervuje. Pridávame 2 polievkové lyžičky do šálky horúcej vody. Sladiť už netreba, pretože cukru je tam dosť. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tento čaj robievame už dobrých päť rokov, takže ho máme dostatočne odskúšaný.