Pečenová nátierka
Autor receptu: azza
Túto pomazánku mám veľmi rád a vydrží dlho v chladničke.
10-15 porcií |
50 minút príprava |
75-80 minút na 100 °C |
Postup
- Bravčovú pečeň si obvaríme ,nie dlho aby nebola tvrda .Slaninku si uvaríme v inom hrnci do mäkka. Ciduľu si pokrájame ma kocky a popražíme na masti do hneda.
- Po uvarení všetko spolu niekoľko krát zomelieme(môžeme rozmixovať) kým nieje hmota jemná.Pridáme soľ,korenie podľa chuti .Poriadne premiešame .
- Zmes naplnime do klobásovych čriev,povaríme cca3min.Vyberieme do studenej vody a
necháme schladnúť .Ak nemáme čreva ,zmes dáme do 3dcl fliaš a sterilizujeme cca1hod.
Vo fľašiach dlhšie vydrží