Pečenová nátierka

Autor receptu: azza

Túto pomazánku mám veľmi rád a vydrží dlho v chladničke.

10-15
porcií
50 minút
príprava
75-80 minút
na 100 °C

Postup

  1. Bravčovú pečeň si obvaríme ,nie dlho aby nebola tvrda .Slaninku si uvaríme v inom hrnci do mäkka. Ciduľu si pokrájame ma kocky a popražíme na masti do hneda.
  2. Po uvarení všetko spolu niekoľko krát zomelieme(môžeme rozmixovať) kým nieje hmota jemná.Pridáme soľ,korenie podľa chuti .Poriadne premiešame .
  3. Zmes naplnime do klobásovych čriev,povaríme cca3min.Vyberieme do studenej vody a necháme schladnúť .Ak nemáme čreva ,zmes dáme do 3dcl fliaš a sterilizujeme cca1hod. Vo fľašiach dlhšie vydrží