Pečené stehno z daniela s bôčikom (fotorecept)

Autor receptu: domi454

Naučil ma to jeden skúsený poľovník. Pri pečení diviny mám vraj vždy pridať kus bôčiku. A tá kyslá kapusta. Tá je fantastická, nasiaknutá tou fajnovou šťavou.

20 minút
príprava
180 minút
na 200 °C

Postup

  1. Bôčik najprv trochu uvaríme, aby sa lepšie krájala koža na štvorčeky. Vložíme do plechu stehno, aj bôčik, posypeme korením na divinu a nakrájaným cesnakom. Podlejeme vodou z bôčiku, zakryjeme a dáme piecť. Tak asi po 1,5 hodine prilejeme víno a pečieme ďalej.
  2. Po 2,5 hodine je už takmer mäkké.
  3. Obložíme kyslou kapustou, už nezakrývame a dopečieme.
  4. Podávame s knedľou - kúsok diviny, kúsok bôčiku. My sme pridali aj kolieska varenej domácej klobásy.