Pečené ovsené placky fotorecept

mariamka - fotkamariamka, 26. februára 2014
Pečené ovsené placky (fotorecept)
Foto: mariamka

Celkom sa mi zapáčili takéto zdravšie nepresladené sladkosti a hlavne, majú doma úspech. Je tu už zopár podobných placiek, palaciniek, lievancov, chcela som pridať Zobraziť celý popisCelkom sa mi zapáčili takéto zdravšie nepresladené sladkosti a hlavne, majú doma úspech. Je tu už zopár podobných placiek, palaciniek, lievancov, chcela som pridať fotku k niektorým, ale úplne totožné som nenašla /možno nájdete vy :)/. Cesto je z ovsených vločiek a celozrnnej múky, dochutené, pečené na papieri na kvapke masla v rúre.

17 ks
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

250 ml
4-5 PL
250 ml
2 ks
1 PL
1 bal.
1 PL
1 PL
2 PL
1 PL
1 ČL
 na potretie pekáča




Postup

  1. 1

    Do misy dáme celé vločky a zalejeme vlažnou vodou alebo mliekom. Rozmiešame, necháme chvíľu postáť /10 minút/, pridáme polovicu množstva múky, vajcia, ostatné suroviny, premiešame a ešte necháme postáť ďalších 10 minút, sprvu to bude riedke, ale vločky zmäknú, nabobtnajú a zmes zahustia, až po odstátí prisypeme podľa potreby ďalšiu múku, na hustotu asi haluškového cesta. Ja som použila pochutiny podľa toho, čo som mala doma, doslova "co dům dal", môžete improvizovať (hrozienka, banán, jablko, orechy, citr. kôra, škorica, ...). Na pekáč dáme pečiaci papier a lyžicou robíme kôpky, na 1 placku som dávala asi 1,5 PL zmesi. Prvú dávku som piekla nasucho 10 min. pri 200 °C, vybrala, povrch som potrela roztopeným maslom a dala dopiecť ešte 5 minút. Tieto boli mäkké, vláčne, trošku ťažšie išli z papiera.

    Pečené ovsené placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Druhú várku som už dávala na asi 1 KL roztopeného masla, piekli sa v kuse 15 minút, boli pripečenejšie, voňavšie, chrumkavejšie, ale nie ako keksíky, proste placky :)

    Pečené ovsené placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Oboje sú chutné, nie veľmi sladké, cukor je už na každom, ako má rád a s čím ich chce podávať. Tradičné kysnuté vyprážané dolky máme radi, ale sú ťažšie na trávenie a dlhšie na prípravu, toto je taká zdravšia, rýchlejšia a o nič menej chutná alternatíva, ktorú zvládnete aj o ôsmej večer :).

    Pečené ovsené placky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
@mariamka , šak to aké pekné cookiesky... a že ovsené, šak hoď po mne zopár, veru fajne vyzerajú, dala by som si :)
luss44
vyzerajú veľmi chutne, tak domácky. rcp si uložím, vďaka
valeri
páčia sa mi viac ako klasické dolky, dobrý recept.
mariamka
dakujem dievcence, sprasili ich moji dvaja chlapci, ledva sa mi 2 usli, myslim ze kysnutym nadobro odzvonilo :))
kukulienka71
@mariamka ,dobre,že ich učíš na zdravšie,tie placky nemajú chybu!Ale neviem ,neviem,či nezmeníš názor,ked tu niektorá pridá taký hyper-super kysnutý koláčik?:-))
mariamka
@kukulienka to oni ucia mna :)) ved ja peciem jedine kysnute kolace, sladke, slane, pekaren vymiesi, nieco navrch nacapem a je to, kremove jedia u starkej, ta je na to expert :) diky za koment
havino
@mariamka , kedysi som dostala recept na BB dobré ráno, dobré boli, ale odvtedy si to miešam podobne, ako ty,z dvoch vajec, vločky a čo doma mám a na čo mám chuť, skús si s mliekom a ked len pol deci oleja, tolko kalorii to nie je a nebudú sa lepiť na papier, sú výborné a vždy iné, podľa svojej chuti
mariamka
@havino mna napadlo tolko moznosti, presne ako pises, momentalne som dala, co bolo doma, ale tu su hranice neobmedzene, vlocky vacsinou zalievam vodou, zda sa mi, ze lepsie maknu, ostatne sa uvidi :) ony sli dole, ked som ich stiahla aj s papierom na studeny plech a chvilu sa zaparili, diky za koment a uzitocne info :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia