Pečené morčacie prekvapenie

Jozef Hrubovčák
Humenné, 13. novembra 2009
Pečené morčacie prekvapenie
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 rezňov
2 ks
6  plátkov
6 plátkov
4 PL




Postup

  1. 1

    Rezne z pŕs mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý plát morčacieho mäsa položíme plátok šunky a ten zakryjeme plátkom eidamskej tehly. Potom každý rezeň preložíme napoly a grilovacou ihlou ho zopneme.

  2. 2

    Morčacie prekvapenie obalíme v hladkej múke a potom ho „vykúpeme“ vo vaječnej šťave zmiešanej s nastrúhaným tvrdým syrom. Rezne dáme na pekáč a na oleji ich vo vyhriatej rúre opečieme do zlatohneda.

  3. 3

    Podávame s opekanými zemiakovými hranolčekmi a zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

evas13
To je dobré a nemusí sa to vyprážať na oleji. Ukladám do KK
ches
Musim to vyskusat. A zalozim si to do mojich receptoch. Velmi vela robim s morcacich prs a nieco nove nam dobre padne.
evia
takže ak som dobre pochopila do pekáčika si dám trochu oleja a na neho poukladám rezne omáčané v syrovej vaječnej šťave a "smažím?" alebo prikryjem a dusím?? Budem vďačká za radu a určite vyskúšam
redakcia
Ani jedno. Opekáš v rúre na rozohriatom oleji. Najprv jedna strana a potom otočíš a na druhej strane. Je to oprážanie v rúre, nie na panvici.
altyn
Určite vyskúšam, vypadá to veľmi dobre! :-)))
jozka2
No,hallo aj v Humennom su dobri gurmani,dam sapozvat na takuto fajnotu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia