Foto: tinca
Tento recept je môj vlastný výmysel, rada ho robím preto, že je chutný ale aj preto, že je jeden z tých mnohých, ktoré sú Zobraziť celý popisTento recept je môj vlastný výmysel, rada ho robím preto, že je chutný ale aj preto, že je jeden z tých mnohých, ktoré sú tu, že je všetko v jednom pekáči.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky suroviny. Pretože ideme použiť zemiaky so šupkou, dôkladne ich umyjeme, ak treba za pomoci kartáčika a pokrájame na štvrťky, alebo polovičky. Kura rozporcujeme.
-
2
Maslom si vytrieme pekáč, ja som robila v janskom, pridáme pokrájané a osolené zemiaky, ktoré posypeme celou rascou a cesnakom nakrájaným na plátky. Pridáme 2 menšie vetvičky rozmarínu.
-
3
Na to navrstvíme šampiňóny, môžu byť čerstvé /ja som si zabudla kúpiť/, tak som dala krájané z konzervy.
-
4
Medzitým si pripravíme porcie kuraťa tak, že ich posolíme, pod každú vsunieme pod kožu vetvičku rozmarínu, okoreníme korením 4 farieb a grilovacím korením. Uložíme na šampiňóny a obložíme plátkami masla. Pečieme zakryté.
-
5
Cca 10 minút pred dopečením pekáč otvoríme a kura zhora zagrilujeme do chrumkava.
-
6
Podávame s uhorkovým šalátom a sekne aj vychladený bažant. Dobrú chuť!
za zmes lesných čerstvých húb.........mňam.....