Pečené kura po provensálsky
Autor receptu: tinca
Mám rada kura na akýkoľvek spôsob a tento môj vymyslený recept robím dosť často ako aj dnes, tak ho pridávam.
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Stehná po umytí nasolíme, poprášime grilovacím korením a provensálskym korením. Na pekáč nakrájame cibuľu na hrubšie koliečka, aj cesnak na osminky. Na to uložíme stehná, obložíme plátkami masla a podlejeme asi 1,5 dcl vody. Pečieme v rúre pri 180 st.C a počas pečenia stehná polievame výpekom. Cca 20 minút pred dopečenním pridáme na vrch krájanú citrónovú kôru sušenú, alebo čerstvú. Nakoniec pri odkrytom pekáči stehienka zagrilujeme.
- Ako prílohu som mala ryžu s hráškom a uhorkový šalát.
PROVENSÁLSKA zmes korenia: rozmarín, tymian, saturejka, bazalka a estragón. Kto má všetky čerstvé bylinky môže si namiešať, ja nemám všetky, tak som použila sušenú zmes.
Dobrú chuť!