Pečené kura po provensálsky

Autor receptu: tinca

Mám rada kura na akýkoľvek spôsob a tento môj vymyslený recept robím dosť často ako aj dnes, tak ho pridávam.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Stehná po umytí nasolíme, poprášime grilovacím korením a provensálskym korením. Na pekáč nakrájame cibuľu na hrubšie koliečka, aj cesnak na osminky. Na to uložíme stehná, obložíme plátkami masla a podlejeme asi 1,5 dcl vody. Pečieme v rúre pri 180 st.C a počas pečenia stehná polievame výpekom. Cca 20 minút pred dopečenním pridáme na vrch krájanú citrónovú kôru sušenú, alebo čerstvú. Nakoniec pri odkrytom pekáči stehienka zagrilujeme.
  2. Ako prílohu som mala ryžu s hráškom a uhorkový šalát. PROVENSÁLSKA zmes korenia: rozmarín, tymian, saturejka, bazalka a estragón. Kto má všetky čerstvé bylinky môže si namiešať, ja nemám všetky, tak som použila sušenú zmes. Dobrú chuť!