Pečené buchtičky

5kaneugebauer - fotka5kaneugebauer, 27. februára 2012

Klasické buchty! Chutné, voňavé a rýchlo zjedené :D

30 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
300 ml vlažné
100 ml
2 PL
1 ks  celé
 štipka
1/2 bal.
1/2 kocky
PLNKA:
1
podľa chuti
250 g
PLNKA:
 ľubovolný




Postup

  1. 1

    Vo vlažnom mlieku rozmiešame kryš.cukor, pridáme droždie a necháme na teplom mieste nakysnúť kvások.

  2. 2

    Múku, štipka soli, citrón.kôra, vanil.cukor zmiešame spolu. Potom pridáme vajce, olej a kvások = vypracujeme cesto a necháme ešte na teplom mieste podkysnúť.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme narežeme na obdĺžničky a plníme tvaroh.plnkou alebo lekvárom.

  4. 4

    tvaroh.plnka: tvaroh spolu so žĺtkom a práškovým cukrom vymiešame. Kto chce môže pridať podľa chuti citrón.šťavu a hrozienka namočené v rume :) !!!

Diskusia k receptu

modrykamen
Neviem prečo, ale tento recept sa mi pozdáva. Cesto skúsim urobiť v pekárničke.
rea1
u znamych sa im hovorilo "rychle buchty". a ked tak citam ten recept, tak asi naozaj. vyskusam, rozhodne.
babina28
páči sa mi tvoj recept,buchty tvarohové,makové ,orechove to je ono
tinca
jednoducho mňam, skús dať do cesta 2-3 PL kyslej smotany, je to vylepšenie
salinka
Klasika, ktora nikdy nesklame:-) Vydarili sa ti uzasne.
5kaneugebauer
Ďakujem Vám ... nabudúce skúsim aj s tou kyslou smotanou ... inak poznám ich aj s 2PL rumu a tiež sú veľmi dobré.
mataliptak
Peti tie vyzerajú velmi lákavo ... nepochybujem , že boli aj hned zpapané hihi :-)
duschko
Krasne buchticky. Aj foto je velmi pekne. Pre "mataliptak", take cesto bezne robim v pekarnicke, ale z mlieka odobieriem cca 1dcl a urobim kvasok, ktory po nakysnuti pridam k surovinam do pekarnicky. Potom to cesto je ovela viac nadychachane, lahsie a chutnejsie. Treba vyskusat.