Foto: 5kaneugebauer
Klasické buchty! Chutné, voňavé a rýchlo zjedené :D
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
500 g |
|
300 ml vlažné |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
1 ks celé |
|
štipka |
|
|
|
1/2 bal. |
|
1/2 kocky |
|
PLNKA: | |
1 |
|
podľa chuti |
|
250 g |
|
PLNKA: | |
ľubovolný |
|
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku rozmiešame kryš.cukor, pridáme droždie a necháme na teplom mieste nakysnúť kvások.
- 2
Múku, štipka soli, citrón.kôra, vanil.cukor zmiešame spolu. Potom pridáme vajce, olej a kvások = vypracujeme cesto a necháme ešte na teplom mieste podkysnúť.
- 3
Cesto rozvaľkáme narežeme na obdĺžničky a plníme tvaroh.plnkou alebo lekvárom.
- 4
tvaroh.plnka: tvaroh spolu so žĺtkom a práškovým cukrom vymiešame. Kto chce môže pridať podľa chuti citrón.šťavu a hrozienka namočené v rume :) !!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu