Pečené bravčové karé s horčicovou omáčkou fotorecept
Foto: macusa
Dnes ráno môj chlap len čo otvoril oči, zahlásil, že chce pečené bravčové. Pokazil mi plány! Chcela som niečo lahké zeleninové a on takto... Zobraziť celý popisDnes ráno môj chlap len čo otvoril oči, zahlásil, že chce pečené bravčové. Pokazil mi plány! Chcela som niečo lahké zeleninové a on takto... No čo pre neho nespravím? :) Určite bravčové na podobný alebo dokonca rovnaký spôsob pripravujete, ale ako inšpirácia na víkend môže byť, no nie? ;)
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
500 g |
|
, bobkový list |
|
- strúčiky |
|
|
|
Omáčka: | |
|
|
1 lyžica |
|
1 dcl |
|
1 - 2 lyžice |
|
3 dcl ( prípadne pol kocky bujónu rozpustenej v 3 dcl vody) |
|
Postup
-
1
Bravčové karé si "zatiahneme" na oleji zo všetkých strán.
-
2
Preložíme do pekáča, obalíme v provensálskych bylinkách, pokoreníme a posolíme, pridame bobkové listy, obložime nelúpanými strúčikmi cesnaku ( podľa chuti ) a polejeme olejom ktorý sme predtým použili pri "zatahovaní". Prilejeme asi 1 - 1,5 dcl vody . Prikryjeme alobalom a šup do rúry vyhriatej na 200°C. Takto prikryté pečieme cca 30 minút. Po 30 minútach odokryjeme a pečieme dalšiu pol hodinu. Mäso som nepodlievala a ani nepolievala výpekom - nebolo to potrebné.
-
3
Horčicovú omáčku pripravíme nasledovne. Na oleji si opražíme kopcovitú lyžicu hladkej múky.
-
4
Pridáme 1 dcl mlieka a ked nám začne "bešamel" hustnúť pridáme 3 dcl vývaru ( kedže som prave nemala čerstvý, rozpustila som si pol kocky bujonu v 3 dcl vody ) poriadne premiešame aby bola omáčka hladká.
-
5
Po chvílke, ked začína hustnúť pridáme 1 - 2 lyžice horčice ( dajte radšej jednu, ak Vám bude málo dajte aj druhú ). Nepridávala som soľ ani korenie, ale chuť závisí od horčice ktorú použijete. Poriadne premiešame a necháme zovrieť.
-
6
Po hodine sa nám "prasačinka" takto krásne upiekla.
-
7
A takto vyzerá z vnútra : šťavnatá, mäkkučká, jemne ružová...
-
8
Na plátky mäsa sme si rozotreli upečené strúčky cesnaku a preliali horčicovou omáčkou. Ako príloha sa hodia pečené zemiaky a chladené pivo. :)
Diskusia k receptu