Foto: pumaamravec
Sladké zemiaky majú široké využitie, pritom nie sú u nás príliš známe. Často sa s nich pripravuje zemiaková kaša s typickou sladkou chuťou, ale Zobraziť celý popisSladké zemiaky majú široké využitie, pritom nie sú u nás príliš známe. Často sa s nich pripravuje zemiaková kaša s typickou sladkou chuťou, ale u nás sú obľúbené s cesnakovým, trochu kyslým dipom, ktorý je v kontraste s ich prirodzene sladkou chuťou.
porcia
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Batáty si nakrájame na rovnako veľké kúsky a dáme piecť pri 220 °C kým nezozlatnú. (30-45 minút, podľa veľkosti kúskov).
-
2
Pripravíme si dip. Zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným strúčikom cesnaku a štipkou soli. Batáty si v ňom námačame.
"normalne zemiaky", vyborne su aj hranolky v rure trochu viac ochutene, sol korenie
Ako prílohu tiež podávame dresing z bieleho jogurtu + doňho roztlačiť cesnak, pridať trošku byliniek a štipku soli - celé to môže byť aj ako príloha k akémukoľvek mäsku, ale my máme toto ľahké jedlo radi len tak, ako pochúťku