Pečená zelenina
Autor receptu: bozulka
Táto pečená zelenina je naše veľmi obľúbené jedlo a keď mám batáty, hokkaido a kvaku môže byť aj 2x za týždeň. Kto má rád zeleninu bude mu určite chutiť a naučili sa aj mäsožravci.
4-6 porcie |
20-30 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Baklažán, cukinu , hokkaido umyjeme a pokrájame aj so šupkou na väčšie kusy asi 3x3 cm, papriku očistíme a pokrájame na široké prúžky-asi 6 ks podľa velkosti papriky. Batáty a kvaku ošúpeme a tiež pokrájame ako baklažán, cibuľu na osminky a pokial máme šalotku môže byť celá alebo na polovice, z feniklu odrežeme tvrdé časti a pokrájame na štvrtiny.
- Keď máme všetko pokrájané, dáme na plech osolíme soľou ,vegetou, pridáme čierne korenie, sušenú bazalku alebo provensalské korenie, môžeme dať aj čerstvý rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame - najlepšie rukami. Dáme do rozohriatej rúry na 170 stupňov. Asi po 15 minutách premiešame a dopečieme nie príliš na kašu.
- Podávame s ryžou,ktorú ozdobíme napríklad vňatkou alebo posekanou čerstvou feferonkou.
Ak nemáte všetky druhy zeleniny môže byť aj z toho čo doma máte. Určite bude chutiť.