Pečená zelenina

Autor receptu: bozulka

Táto pečená zelenina je naše veľmi obľúbené jedlo a keď mám batáty, hokkaido a kvaku môže byť aj 2x za týždeň. Kto má rád zeleninu bude mu určite chutiť a naučili sa aj mäsožravci.

4-6
porcie
20-30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Baklažán, cukinu , hokkaido umyjeme a pokrájame aj so šupkou na väčšie kusy asi 3x3 cm, papriku očistíme a pokrájame na široké prúžky-asi 6 ks podľa velkosti papriky. Batáty a kvaku ošúpeme a tiež pokrájame ako baklažán, cibuľu na osminky a pokial máme šalotku môže byť celá alebo na polovice, z feniklu odrežeme tvrdé časti a pokrájame na štvrtiny.
  2. Keď máme všetko pokrájané, dáme na plech osolíme soľou ,vegetou, pridáme čierne korenie, sušenú bazalku alebo provensalské korenie, môžeme dať aj čerstvý rozmarín, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame - najlepšie rukami. Dáme do rozohriatej rúry na 170 stupňov. Asi po 15 minutách premiešame a dopečieme nie príliš na kašu.
  3. Podávame s ryžou,ktorú ozdobíme napríklad vňatkou alebo posekanou čerstvou feferonkou. Ak nemáte všetky druhy zeleniny môže byť aj z toho čo doma máte. Určite bude chutiť.