Pečená jaternica so zemiakovou kašou

Autor receptu: izabella929

Kto by nemal rád jaternice...ja ich ozaj mám rada a mám ich vždy čerstvé,aj keď sa mnohí budú vyjadrovať, že je to ťažké jedlo, občas si dáme...prečo nie?

2
porcie
120 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som očistila pokrájala na kocky, pridala soľ a dala variť.
  2. Kým sa zemiaky varia, dala som piecť jaternicu...
  3. Keď sa zamiaky uvarili,popučila som ich, pridala vlažné mlieko a vymiešala kašu.Pečenú jaternicu som pokrájala a dala na tanier.Ako prílohu na dnešný obed som ponúkla: sterilizovanú cviklu, uhorky a urobila som šalát z čerstvej mrkvy, ktorú som nastrúhala , pridala šťavu z citronu a cukor..