Pečená jaternica so zemiakovou kašou
Autor receptu: izabella929
Kto by nemal rád jaternice...ja ich ozaj mám rada a mám ich vždy čerstvé,aj keď sa mnohí
budú vyjadrovať, že je to ťažké jedlo, občas si dáme...prečo nie?
2 porcie |
120 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som očistila pokrájala na kocky, pridala soľ a dala variť.
- Kým sa zemiaky varia, dala som piecť jaternicu...
- Keď sa zamiaky uvarili,popučila som ich, pridala vlažné mlieko a vymiešala kašu.Pečenú jaternicu som pokrájala a dala na tanier.Ako prílohu na dnešný obed som ponúkla: sterilizovanú cviklu, uhorky a urobila som šalát z čerstvej mrkvy, ktorú som nastrúhala , pridala šťavu z citronu a cukor..