Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept)
Autor receptu: makinka31
Keďže je čas zavárania a u nás doma uhorky v sladkokyslom náleve moc "nejdú", tak pridávam recept na zavárané patizóny,možno zachutia aj vám:)
Postup
- Menšie patizóny umyjeme, očistíme od stopky a na opačnom konci tiež vyčistíme. Chren očistíme. Patizóny musia byť mladučké, malé, menšie ako mám ja, ale nestihla som skôr obrať až dnes a musia byť chuťovo dobré, pretože aj nejakému hlodavcovi chutili :)
- Patizóny si pokrájame na mesiačiky, asi takto :
- Do poumývaných fliaš dáme kúsok chrenu, kto má môže dať namiesto chrenu feferónku alebo môže dávať len samotné patizóny. Postupne ukladáme do fliaš mesiačiky patizónov.
- Pokračujeme až do naplnenia fliaš. Môžeme ešte niekde v strede pridať chren.
- Zalejeme sladkokyslým nálevom, uzavrieme a sterilizujeme. Dobrú chuť!