Patizóny v sladkokyslom náleve (fotorecept)

Autor receptu: makinka31

Keďže je čas zavárania a u nás doma uhorky v sladkokyslom náleve moc "nejdú", tak pridávam recept na zavárané patizóny,možno zachutia aj vám:)

Postup

  1. Menšie patizóny umyjeme, očistíme od stopky a na opačnom konci tiež vyčistíme. Chren očistíme. Patizóny musia byť mladučké, malé, menšie ako mám ja, ale nestihla som skôr obrať až dnes a musia byť chuťovo dobré, pretože aj nejakému hlodavcovi chutili :)
  2. Patizóny si pokrájame na mesiačiky, asi takto :
  3. Do poumývaných fliaš dáme kúsok chrenu, kto má môže dať namiesto chrenu feferónku alebo môže dávať len samotné patizóny. Postupne ukladáme do fliaš mesiačiky patizónov.
  4. Pokračujeme až do naplnenia fliaš. Môžeme ešte niekde v strede pridať chren.
  5. Zalejeme sladkokyslým nálevom, uzavrieme a sterilizujeme. Dobrú chuť!