Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na záhrade mi rastú 3 farebné patizóny...žlté, biele a zelené...obrala som teraz žlté a zelené a
naplnila som jaternicou tak, že som jaternicu vyzliekla z črievka ...celé spolu som zapiekla a
posypala syrom..teraz sú navhodnejšie na plnenie, lebo sú úplne krehké...
2 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Peknú úrodu patizónov a zeleniny som už tu predstavila...dnes som využila patizóniky na plnenie..
- patizóny som pripravila na plnenie...umyla , osušila a pripravila čerstvú jaternicu zo sobotnajšej domácej zabíjačky..
- do patizónov som urobila otvor....klobúčik som si nechala, upravila som ho a bude použitý...
- jaternicu som vyzliekla z črievka..obsah črievka som dala do otvoru,,,,
- pripravila do zapekacej misy, podliala troškou vody a dala piecť na 200 st. 20 min..
- zapečené a ešte horúce som posypala strúhaným syrom zmiešaným s múkou, aby nestekal..
- potom som už iba patizóny dala na tanier a ozdobila bylinkami a letnou zeleninou.. prejem vám dobrú chuť..
- ešte prekrásna a silne voňavá ružička z mojej záhrady...