Patizóniky plnené jaternicou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na záhrade mi rastú 3 farebné patizóny...žlté, biele a zelené...obrala som teraz žlté a zelené a naplnila som jaternicou tak, že som jaternicu vyzliekla z črievka ...celé spolu som zapiekla a posypala syrom..teraz sú navhodnejšie na plnenie, lebo sú úplne krehké...

2
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Peknú úrodu patizónov a zeleniny som už tu predstavila...dnes som využila patizóniky na plnenie..
  2. patizóny som pripravila na plnenie...umyla , osušila a pripravila čerstvú jaternicu zo sobotnajšej domácej zabíjačky..
  3. do patizónov som urobila otvor....klobúčik som si nechala, upravila som ho a bude použitý...
  4. jaternicu som vyzliekla z črievka..obsah črievka som dala do otvoru,,,,
  5. pripravila do zapekacej misy, podliala troškou vody a dala piecť na 200 st. 20 min..
  6. zapečené a ešte horúce som posypala strúhaným syrom zmiešaným s múkou, aby nestekal..
  7. potom som už iba patizóny dala na tanier a ozdobila bylinkami a letnou zeleninou.. prejem vám dobrú chuť..
  8. ešte prekrásna a silne voňavá ružička z mojej záhrady...