Pastiersky rebierkový perkelt (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Perkelt je z bravčových rebierok..úplne čerstvé som dostala od farmára..tento perkelt
som jedla vlani v Maďarsku v csárde a môžem potvrdiť, že bol vynikajúci...ja som ho
jedla s úžasným maďarským chlebíkom ako páperie..volali ho pastiersky preto, že ho
takto pripravujú pastieri v kotliku pri pasení stáda a pridávajú do neho aj čerstvú
materinu dúšku..všetko spolu v jednom hrnci...
4 porcie |
20 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové rebierka som umyla, osušila..
- pokrájala po rebrách..
- a posekala na malé kocky..
- na rajnicu som dala opiecť pokrájanú slaninu...a ke)d bola opečená pridala som k nej pokrájanú cibuľu..
- pridala som pokrájané rebierka a nechala opäkať, kým sa tekutina neodparí..
- pridala som 2 lyžice lečo a nechala znovu podusiť..
- pridala som soľ, rascu, korenie a červenú papriku..
- podliala asi 2 dl. vodou a nechala dusiť pod pokrievkou na slabom plameni 50.min.
- kým sa rebierka dusili, nakopala som si zemiaky na záhrade...tento rok je krásna úroda..treba ich ale umývať, lebo sú zablatené..
- očistila a pokrájala na mesiačiky..keď bolo mäso mäkké, pridala som zemiaky...potrebujú povariť málo, lebo sú skoré...
- až teraz som pridala k perkeltu materinu dúšku, aby prevoňala celé jedlo...pomiešala a odstavila zo sporáka..
- hotové jedlo som naložila na taniere a ja som ho jedla s chlebíkom...prajem vám dobrú chuť..
- ešte jedna z mojich nádherne voňavých ruží...